Online Media Higher Education – OMHE

Leiden University, Delft University of Technology, Erasmus University Rotterdam

Unconference sessie: Communicatie-gat

Leave a comment

Universiteiten en hogescholen besteden veel aandacht aan het werven van de juiste studenten bij de juiste opleiding. Als ze zich eenmaal hebben ingeschreven horen ze vaak pas weer bij inschrijving van een introductieweek weer van de instelling. Zeker nu de inschrijving in de praktijk is vervroegd naar 1 mei (dan is er nog een mogelijkheid voor een studiecheck) is de tijd tussen moment van toelating en de daadwerkelijk start van de opleiding groot. Hoe kom je tegemoet aan de informatie-behoefte van bijna-studenten in de tussenliggende periode.

Pascal de Smidt is studieadviseur bij de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen van de TU Delft. Hij besloot een besloten pagina op Facebook in te richten voor deze groep studenten zodat ze al in de aanloop naar de studie met elkaar kunnen kennismaken en informatie kunnen uitwisselen, maar er zijn meer mogelijkheden om het communicatie-gat op te vangen. In een unconference setting zal Pascal zijn ervaringen delen over deze aanpak en hij is benieuwd naar de oplossingen en dilemmas van andere instellingen.

Image

IMAG0584

Advertisements

Author: RobSpeekenbrink

Founder / Director NosCura, Founder/Licensee TEDxDelft, TEDx Ambassador Europe. Consultant Online Media / online marketeer for TU Delft University of Technology

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s